Virus Protection Ten Q & A: What should I do if my maternal is infected with the new coronary virus?What should I pay attention to when taking medicine?

Video loading …

Virus Protection Ten Q & A: What should I do if my maternal is infected with the new coronary virus?What should I pay attention to when taking medicine?

As a special group, how to correctly protect the new coronal virus during the epidemic?What if the new coronal virus is infected?On December 8th, the reporter interviewed Qin Wei, director of the obstetrics and pathogenesis of Shenzhen Maternal and Child Health Hospital, to conduct relevant science popularization for the common problem of protecting the new crown virus in the common pregnant women.

Question 1: How should a pregnant woman protect it?

Answer: Maternal women need to pay attention to protection, so as to achieve the following key points: go out, wear masks in public places, wear N95 masks when they go to the hospital, and go to the place of gathering less;Wash your hands frequently.

Question 2: What kind of pregnant women need to pay special attention?

Answer: Maternal mothers with hypertension and diabetes should strengthen self -protection.Women with a pregnancy plan are best to inoculate the new coronal virus vaccine before pregnancy to enhance their own immunity; secondly, we must prevent basic diseases and try to adjust their physical condition and then get pregnant.

Question 3: Can I vaccinate the new crown vaccine during pregnancy?

Answer: At present, the first version of the domestic guideline has not incorporated women during pregnancy and allows the population to be vaccinated in the new crown vaccine, so do not vaccinate the new crown vaccine during pregnancy.

Question 4: Do you need to end pregnancy after vaccination?

Answer: Those who find pregnancy after vaccination are required to stop pregnancy.

Question 5: Will a positive maternal maternal be transmitted to the fetus?

Answer: Research data shows that the probability of baby infection is extremely low through the placenta.According to the latest monitoring data, the newly -crown -positive pregnant maternity will basically not affect the health of newborns.

However, in special circumstances, if the maternal maternal is a new crown, or the baby is a premature child, some newborn complications may occur, such as respiratory diseases.And most of the new crown positive for Maternal Maternal Maternal Maternal is asymptomatic or mild, so there is no need to worry too much.

Question 6: Can I continue to breastfeed during lactation?

Answer: Yes.At present, studies have shown that no new coronal virus was found in the breast milk when it was suspected of or suffering from the new coronary virus.Therefore, breastfeeding is safe when the mother is infected with the new coronary virus.

But the virus may be transmitted to the baby when the pregnant mothers speak, cough or sneeze.Therefore, if breastfeeding is taken, preventive measures need to be taken to avoid infection in the process of breastfeeding as much as possible.

Question 7: How should a maternal infection with the new coronal virus care?

Answer: The physiological characteristics of pregnant women and fetuses are different from ordinary people, so they should also look differently when facing infection.

Mild sickness pregnant women can observe the monitoring symptoms at home, measure the body temperature once in half an hour, ensure the regular work and rest, drink more water to accelerate metabolism, and take physical cooling if necessary.Use medicine.

Question 8: What are the symptoms of pregnant women infected with the new crown virus?

Answer: 1. Respiratory symptoms: If there is severe symptoms such as severe pain, nasal congestion, and cough in the throat, it has seriously affected normal respiration and eating such symptoms. It is recommended to seek medical treatment in time to avoid hypoxia, shortness of breath or malnutrition, which is not conducive to fetal fetuses.development.

2. Systemic symptoms: If the fever continues to be relieved, or significantly high fever, as well as symptoms such as severe chest tightness, cough, shortness of breath, diarrhea, and other symptoms. In severe cases, it may also occur in breathing difficulties.

3. Other symptoms: If there is abnormal fetal movement or signs before childbirth, you should also seek medical treatment in time.

Question 9: What should I do if the maternal maternal can not do in the risk area on time?

Answer: 1. Report: In the risk area, community staff will conduct a maternal investigation as soon as possible. Maternal mothers also need to cooperate with the community to report.

2. Guidance: Maternal and child professionals can provide pregnant mothers with online pregnancy health guidance. Pregnant mothers with risk of pregnancy above orange will be included in high -risk projects, and special persons will follow up and manage.

3. Inspection: If you cannot check on time, please report the situation to the community staff, and the community will report the situation to the production inspection agency.If there are special circumstances, the preparation must be performed on time, and the pregnant mother can contact the community for arrangements.

4. Emergency: All high -risk areas of maternal emergencies in dynamic dangerous rescue green channels have been established to ensure that the diagnosis of women’s emergency diagnosis is unblocked. Therefore, pregnant mothers need not be too panic.

Question 10: Can pregnant women infection with high fever, cough and other symptoms can take medicine?

Answer: Symptoms such as high fever and cough during pregnancy can take antipyretic and cough drugs. Pay attention to the weeks of pregnancy and selection of the right medicine.Acetaminophenol is preferred to be available throughout the pregnancy. The cough drugs can be selected for the right Mishafin, but pay attention to the disable in the early pregnancy.

If you encounter any medication problems before, during pregnancy, and breastfeeding, you should consult a professional doctor or pharmacist.Do not listen to the biased prescriptions and the secret recipe and abuse drugs.If you have medication, you should develop recording habits so that you can clearly provide the name of the medication when needed to evaluate the degree of impact and impact on the fetus and breastfeeding.

【Reporter】 Huang Sihua

【Editing】 Zhu Hongbo

[Author] Huang Sihua; Zhu Hongbo

[Source] Southern Newspaper Media Group South+Client

Baby Scale-(24inch)


Posted

in

by

Tags: